Latest and greatest

lov

Det första jag gjorde när jag kkom till skolan var : ledighet. Och jag ska säga att vi har ganska mycket ledigt i år. asså det är en efter en typ . Det är super sköönt :D typ en vecka i november- höstlov sen tre och halv jullov sen sportlov sen påsklov snart efter och sen uutsping. Jaa det kommer gå så jäkla fort hoppas jag :P men så var det inte förra året. Det var inte så ofta i alla fall. Men nu så är det helt perfekt :D och så några studiedagar blir det också :D ser fram ...

Rekommendationer

Jag sitter och googlar på "redovisning Göteborg" denna vackra vårdag i mitten på april. Nu är det hög tid att genomföra årets deklaration och jag behöver hitta en bra firma som kan hjälpa mig med redovisningen... Till min stora lättnad hittar jag en hel uppsjö av firmor vid mitt googlande - men vilken skall jag då vända mig till? Jag tror att jag helt enkelt skall fråga goda vänner om råd också. Personliga rekommendationer är ju faktiskt oftast det bästa. Och så kan jag ju sedan också kolla upp dem på internet själv... Fint!

Uttryck i norr

Det finns många uttryck som är lite annorlunda i olika delar av Sverige. Jag hälsade på min frus mormor i Norrbotten och vi satt och pratade lite när hon undrade om vi inte skulle fika. Visst varför inte? tyckte jag. Vill du ha hårdbröd frågade hon. Vad är hårdbröd undrade jag och såg ut som ett frågetecken. Alla skrattade åt mig. Min fru berättade då att det är samma sak som knäckebröd men att man alltid sa hårdbröd i Norrland. Inte lätt att veta för en skåning som jag. Under dagarna där uppe fick jag lära mig en hel del ...

Underbara drycker

När man skall se till att få saker att fungera så kanske man kan göra mer för andra än att bara göra något snabbt. Ja det handlar om att man får till det som är riktigt bra och att man samtidigt också kommer runt med att göra det som krävs när det handlar om kaffe på jobbet. Så varför inte bara göra en bra sak för alla andra samtidigt som man också kan göra detta och få till något mer som för alla andra också är bra? Ja, det handlar om att få kaffe på jobbet som kan få ...

Strategis that makes a difference

Do you have a strategy and do you know what to do about it? Well, I don't think that we should do it as soon as we can just because it is possible, no this has to do with what we think and with what we do and if we think this is the solution, why not just try to get it before we can. Yes, do as soon as you can and do what you need just to justify that this is the most important thing that can be done and that nothing else should be done before. So ...

Some extra help for my son.

During the time my son is playing ice hockey; me and my other son are waiting and watching in the canteen. During that hour I help my son with doing his homework and he really needs my help. At school they noticed that he needs more help. He is smart but some things are just difficult for him because he doesn’t want to concentrate himself. The school advised us to give him more help by training his concentration. And we do that right now and I already notice some improvements. He starts to understand that he needs to learn how ...

Trevlig utbildning

Det finns många jobb som jag skulle kunna tänka mig jobba med. Det är mycket som verkar kul och det skulle på så sätt vara kul att plugga till dom olika yrkena för att kunna jobba med det. Ett jobb som jag kan tänka mig måste vara roligt är att vara förskolelärare. Det måste vara så kul med ålål barnen. Så att gå en utbildning till förskollärare det vore kanske något. Barn är alltid så roliga och det är ju kul att det är roligt att jobba med dom som är soliga att vara med som barn till exempel. ...

Ogräs

Ogräsrensning! Inte precis det allra roligaste att göra i en trädgård, men väldigt nödvändigt. I alla fall när det fått gå så långt som hemma hos mig. Vissa blommor "vilade" tryggt på ogräset. Kanske praktiskt ibland men inte särskilt vackert. Det var bara att plocka fram rensningsverktygen, kavla upp ärmarna och hugga i. Fast sådant här tråkigt jobb har en benägenhet att skapa en hel massa, många gånger onödiga, pauser. Det var kisspaus, glasspaus, kaffepaus, matpaus och allmän vilopaus. Den paus jag tyckte bäst om var glasspausen. Och den ville gärna upprepa sig. Jag visste ju vad som fanns i ...

Uppskattning

En härlig dag att gå denna stenvägen ner till stallet var det idag. Jag såg verkligen fram emot att ta ut min häst på en Sulky-träning. Det är så underbart att bara få sitta där bak och följa med. Och känna hur håret fladdrar lite lätt under hjälmen och ibland kan man få en liten snärta av svansen som kommer farande förbi. Ja det ska bli skönt. Nu ser jag henne och hon ser mig. Så hon börjar att springa emot mig i hagen. Hon blir så glad så man blir så rörd av den glädjen hon visar när man ...

Ställningar som håller

När man talar om att bygga eller om att göra byggen som verkligen håller så kan man se till att göra något samtidigt som man också kommer på att detta med byggnadsställningar i Västerås verkligen fungerar bra. Ja, det handlar om att göra något för alla andra och att samtidigt ställa in sig på att detta med byggen och dess ställningar verkligen fungerar och håller. Ja, det är inte något som är konstigt och det handlar om bra saker som för många andra verkligen är en sak som inte skall glömmas. Men att man har dessa ställningar är inte ...